Zo glimlach jij oprecht op foto’s

Wanneer je mijn foto’s bekijkt valt het je misschien wel op dat je hier bijna nooit een verdrietig gezicht tegenkomt. Voor de meeste foto’s vind ik namelijk dat iedereen er op z’n best uitziet met een oprechte glimlach. In deze blog hoef je geen trucjes te verwachten over in welke hoek jij je kaak precies moet draaien om het perfecte plaatje te creëren, maar deel ik hoe ik zorg dat jij die oprechte glimlacht krijgt tijdens een fotoshoot. Dit doe ik met de nodige prompts, een vleugje humor en door jou jezelf te laten zijn!

1. Fotograferen met prompts

Prompts zijn er om een fotoshoot zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. In principe is een prompt een instructie die je krijgt, maar is niet te verwarren met een pose. Bij een pose bij bijvoorbeeld een loveshoot denk je aan: ‘‘sla een arm om haar middel en lach beide naar de camera’’. Terwijl bij een prompt je meer kan denken aan: ‘’sla een arm om haar middel en vertel hoe mooi je haar vindt in deze outfit’’. Wedden dat we zo samen een glimlach op haar gezicht toveren? Met verschillende prompts creëer je een klein momentje met elkaar wat zorgt voor écht spontane foto’s!

Coupleshoot

2. Een vleugje humor aan jouw foto’s

Dat prompts handig zijn voor natuurlijke foto’s is nu wel duidelijk. Ook zorgt het voor een stukje humor aan foto’s. Mits dit past bij de shoot natuurlijk ;-). Waarom wil je nou een beetje humor bij je fotoshoot? Dit zorgt voor die oprecht lachende foto’s! Daarnaast is humor ontzettend handig om het creatieve denkproces aan te zetten wat ook weer kan zorgen voor interessantere foto’s, want zo komen we -naast de shotlist die ik van tevoren al opgesteld heb- samen misschien wel op leuke, nieuwe ideeën! Last but not least: lachen is gezond! Het verbetert je algehele welzijn en schijnt zelfs te helpen aan het verbeteren van je immuunsysteem. Wie had gedacht dat een fotoshoot gezond zou zijn?

3. Jezelf zijn op foto’s

Jij in je element is natuurlijk het allermooiste op foto’s. Praten over je passie, ogen die oplichten en een oprecht vriendelijke uitstraling. Ook dat verhaalt zich weer terug naar de prompts, waarin jij gewoon lekker bezig gaat. Bij een loveshoot probeer ik hierin het stel altijd zoveel mogelijk met elkaar bezig te zijn. Een brandingshoot is daarin anders, omdat deze vaak één-op-één is. Dan laat ik iemand graag druk bezig lijken met zijn of haar werk. Dat is immers wat je kent en waar je vertrouwd mee bent. Ben je inmiddels de camera een beetje gewend? Dan gaan meer over naar portretfoto’s! 

Personal Branding Fotografie

Ook een oprechte glimlach op jouw foto’s?

Ben jij na het lezen van deze blog enthousiast geworden over mijn manier van fotograferen en ook zin om een shoot te plannen? Neem dan vooral contact met mij op! Ik denk graag met je mee!

Bekijk de rest van mijn blogs
Duurzame bruiloft

8 tips voor een duurzame bruiloft

Een trouwdag brengt naast een hoop liefde, vreugde en herinneringen ook de nodige uitstoot met zich mee. Tenzij je een volledig zelfvoorzienende locatie hebt, geen

Nieuwsgierig
naar meer?