Review: Fotoboek Saal Digitaal

Een tijdje geleden kreeg ik de kans van Saal Digitaal om een Professional Line fotoboek te testen. Die kans liet ik natuurlijk niet schieten, want toevallig had ik nog een digitale stapel met foto’s van mijn reis naar Zuid-Afrika liggen. Een memorabele reis van een half jaar waarbij ik niet alleen heb mogen studeren en reizen, maar ook mijn passie voor fotografie weer heb kunnen oppakken.

Wil je een fotoboek maken bij Saal Digitaal? Dan kom je al snel bij één van de drie bestelkanalen terecht: de webshop, de Saal Digitaal Design Software en de Saal Digitaal NL Applicatie. Om voor de full experience te gaan koos ik voor de Saal Ditigaal Design Software. Als fotograaf en content creator ben ik inmiddels al doorgewinterd binnen de Adobe programma’s, dus een nieuw programma kon er nog wel bij.

First things first: de omslag

Toen ik eenmaal de software had gedownload en opgestart koos ik voor een Professional Line 30 x 21. Als eerste mag je een omslag kiezen. Je kan hierbij kiezen tussen verschillende leder en non-leder opties. Omdat ik het liefst zo veel mogelijk leer vermijdt óf tweedehands koop, koos ik voor ‘houtoptiek taupe’. Hier kan je ook nog kiezen voor het soort fotopapier en eventueel een cadeaubox. Leuk voor een bruidsalbum of als cadeautje!

Eerste hulp bij Saal Digitaal Design Software

Dan begint het leukste gedeelte: het ontwerpen. Als je ervaring hebt met designsoftware zoals bijvoorbeeld Adobe dan zal je de Saal Digitaal Design Software snel doorhebben. Heb je hier geen ervaring mee, dan kan ik mij heel goed voorstellen dat er ontzettend veel op je af komt. Gelukkig is er ook een uitgebreide how-to video die je uitlegt hoe het allemaal werkt. Je kan ervoor kiezen om te starten from scratch of om foto’s toe te voegen die dan automatisch mooi neergezet worden. Als je begint met niks dan is er altijd de mogelijk om een mooie, vooraf ingestelde lay-out te kiezen in verschillende stijlen. Daarnaast biedt de software leuke clip-arts om de foto’s in je fotoboek te ondersteunen.

Levering fotoboek: de eerste reactie

Het moment suprême was daar: ik had het fotoboek besteld en binnen enkele dagen lag deze al op de mat. Te enthousiast voor een unboxing video maakte ik het pakket open met een: ‘’woooooooow!!!’’. De foto die ik op de voorkant had geplaatst zag er super uit door middel van het dikke, harde plastic waar de voorkant uit bestaat. Het enige grote nadeel die gelijk al mijn neus betrad: de lederlucht. De ‘houtoptiek taupe’ rand die ik in het begin had gekozen was prachtig, maar anders dan de software aangaf, wél van leer. Dit was gelijk wel iets waar ik van baalde, maar kon de pret niet bedrukken van de mooie foto’s die hierna volgden.

Een fotografenhartje dat sneller klopt

Bladerend door het fotoboek werd ik steeds meer onder de indruk van de kwaliteit die geleverd is. Om het fotoboek optimaal te testen heb ik een selectie gemaakt van foto’s die zijn gemaakt met mijn (oudere) camera, maar ook met smartphone. Ik heb gekozen voor hoogglanzend papier en daar ben ik ontzettend blij mee: sommige foto’s springen nog net niet uit het boek, zo erg komen ze tot leven.

Conclusie

Wanneer ik soms blader door het fotoboek waan ik mij weer helemaal in Zuid-Afrika. Zoals je van een fotoboek verwacht brengt dus ook het Saal Digitaal Professional Line fotoboek je weer even terug naar ‘die goede oude tijd’. En of je nou een leek of een pro bent, iedereen kan het plezier van het in elkaar zetten van een fotoboek ervaren met de bijbehorende software.

Door het testen van dit fotoboek ben ik fan geworden van Saal Digitaal. Of ik mijn trouwalbums zal gaan samenstellen uit de Professional Line serie dat weet ik nog niet door de lederen randen die erbij horen. Wat ik wel weet is dat ik het gebruiken van de software zo fijn vond en zo tevreden ben met de uiteindelijke kwaliteit dat ik hier in de toekomst zeker nog een fotoboek zal bestellen.

Een fotoboek ontvangen bij jouw fotoshoot?

Heb ik je toch nog niet over gehaald om zelf een fotoboek in elkaar te zetten met Saal Digitaal en wil je graag een fotoboek ontvangen bij jouw boeking? Dat kan! Bij enkele pakketten op mijn website bied ik standaard een fotoboek aan. Bij anderen is dit optioneel en aanvragen middels een berichtje mag altijd!

Bekijk de rest van mijn blogs
Portretfotograaf

Zo glimlach jij oprecht op foto’s

Wanneer je mijn foto’s bekijkt valt het je misschien wel op dat je hier bijna nooit een verdrietig gezicht tegenkomt. Voor de meeste foto’s vind

Nieuwsgierig
naar meer?